به گزارش «تابناک» با نقل قول از ایرنا، ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه جولای برعهده برزیل بود که نشست های این شورا در موضوعات مختلف از اوکراین تا غرب آسیا و آفریقا از جمله حمله ترکیه به دهوک عراق...
به گزارش «تابناک» با نقل قول از ایرنا، ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه جولای برعهده برزیل بود که نشست های این شورا در موضوعات مختلف از اوکراین تا غرب آسیا و آفریقا از جمله حمله ترکیه به دهوک عراق برگزار و بررسی شد.
در ماه ژوئن نیز ریاست دوره ای شورای امنیت بر عهده آلبانی بود که نشست دوره ای شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام برگزار و سیزدهمین گزارش آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در این زمینه بررسی شد.
ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه می برعهده آمریکا بود که تلاشهایش برای اعمال تحریم های سازمان ملل علیه کره شمالی به دلیل آزمایش های موشکی با وتوی چین و روسیه مواجه شد.
واشنگتن در دوره ریاست خود علاوه بر نشست های شورای امنیت درباره جنگ اوکراین، در نشست مشترکی با سازمان ملل درباره امنیت غذایی جهانی در پی وقوع این جنگ، روسیه را همچنان عامل این بحران جهانی دانست.
در ماه آوریل نیز انگلیس متحد واشنگتن، ریاست دوره این شورا را برعهده داشت که همزمان با جنگ اوکراین، با هدایت و رهبری آمریکا و سایر متحدان خود، ۲ قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل علیه روسیه صادر کردند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سومین نشست فوق العاده خود برای جنگ اوکراین، در ۱۹ فروردین ماه امسال عضویت روسیه در شورای حقوق بشر را با ۹۳ رأی موافق، ۲۴ رأی مخالف و ۵۸ رأی ممتنع به حالت تعلیق درآورد.
مجمع عمومی سازمان ملل هفتم اردیبهشت ماه امسال قطعنامه پیشنهادی کشور لیختن اشتاین را تصویب کرد که بر اساس آن، هر بار که یکی از اعضای دائم شورای امنیت از حق وتوی خود استفاده کند، این نهاد ملزم به تشکیل جلسه می شود.
این قطعنامه بدون رای (vote) گیری و با اجماع به تصویب رسید. این قطعنامه بوسیله کشور لیختن اشتاین ارائه شد و حمایت ۸۳ کشور از جمله آمریکا را برخوردار بود.
بر اساس قطعنامه ۷۶/۲۶۲ مصوب ۲۶ آوریل ۲۰۲۲ (در پرتو ماده ۱۰ منشور و البته با رعایت مفاد ماده ۱۲)، در صورت وتو هر قطعنامه ای در شورای امنیت بوسیله هر ۱ از اعضای دائم، مجمع عمومی تشکیل جلسه خواهد داد تا تمام اعضای ملل متحد به بحث و بررسی پیرامون وتو قطعنامه مورد دید بپردازند.
به گزارش ایرنا، در ماه ژانویه سال جاری میلادی (۲۰۲۲) نروژ، در ماه فوریه روسیه و در ماه مارس امارات متحده عربی به ترتیب ریاست شورای امنیت را بر عهده داشتند.
ریاست شورای امنیت دوره ای و طول مدت آن ۱ ماه است و رئیس هیات نمایندگی هر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت سازمان ملل شناخته میشود.
پنج عضو دائم شورای امنیت شامل روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه می شوند که دارای حق وتو در این شورا می باشند.
وظیفه اصلی این شورا حفظ صلح و امنیت بینالملل است که با یکجانبهگرایی برخی از این اعضا، از ماموریت اصلی خود دور شده و در موارد متعددی ناکارآمد بوده است.
۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت را مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به مشارکت اعضای این سازمان در حفظ صلح و امنیت بین الملل و دیگر اهداف سازمان و بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب می کند.
در واقع، ۱۰ عضو انتخابی شورای امنیت بوسیله مجمع عمومی برای ۱ دوره ۲ ساله که از اول ژانویه شروع میشود، انتخاب میشوند. عضوی که خارج میشود بلافاصله قابل تجدید انتخاب نخواهد بود.
هر سال، مجمع عمومی، ۵ عضو تازه را انتخاب و جایگزین اعضای قدیمیتری که دوره عضویتشان در ۳۱ دسامبر پایان مییابد، میسازد.
کشورهای ژاپن، سوئیس، مالت، موزامبیک و اکوادور اعضای تازه غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل می باشند که دوره ۲ ساله عضویت آنها از یکم ژانویه ۲۰۲۳ شروع و جایگزین کشورهای هند، نروژ، ایرلند، کنیا و مکزیک خواهند شد.
به گزارش «تابناک» با نقل قول از مهر از ناس، وزارت دفاع عراق همزمان با تحولات در این کشور بیانیهای صادر کرد.. وزارت دفاع عراق در بیانیه خود اعلام کرد: «این وزارتخانه تأیید میکند که ارتش عراق، با...
ارسال توسط : تابناکبه گزارش «تابناک» با نقل قول از ایرنا، ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه جولای برعهده برزیل بود که نشست های این شورا در موضوعات مختلف از اوکراین تا غرب آسیا و آفریقا از جمله حمله ترکیه به دهوک عراق...
ارسال توسط : تابناکفـال ابجد امروز ۱۰ مرداد متولدین مهر. حروف ابجد فال شما : ج آ ب. قصد و نیت بدی داری از آن دوری کن وگر نه پشیمان میشوی. بهتر است در پی کار خودت بمانی و منتظر باشی. سعی کن با پرورش افکار و نیات خوب در...
ارسال توسط : پارسینهروزنامههای ورزشی دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ پارسینه: از تصویرها صفحه اول روزنامههای یکشنبه ۹ مرداد ماه ۱۴۰۱ را مشاهده...
ارسال توسط : پارسینهمهمترین تیترهای روزنامههای امروز دوشنبه ۱۰ مرداد ماه به بیان مسائلی همچون اتمام حجت با دستگاههای دولتی برای ساخت مسکن، سرنوشت نامعلوم کالابرگ الکترونیکی، فرمول تصفیه با قلک ملی، نرخ...
ارسال توسط : پارسینه